dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Podcast: Frygten for borgernes vrede i vindmølledebatten

Når det handler om store vindmøller og solcelleanlæg, er debatten fyldt med følelser og kan blive hård. Derfor er det vigtigt, at politikerne tør at stille sig op på ølkassen og møde borgerne med åbenhed.

Frederikshavn: Kommunen.dk lancerer i dag sin nye podcastserie "Kommunerne redder klimaet", hvor der bliver sat spot på klimaindsatsen i en række kommuner. 

I første afsnit fortæller formand for KL’s Miljø og Teknikudvalg og borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen (S), hvorfor det er afgørende, at lokalpolitikerne tør at stille sig op på ølkassen og møde utilfredse borgere – også selvom hun tidligere har være lidt bange borgernes vrede og frustation i vindmølledebatten. 

Men det er helt afgørende, at borgerne reelt bliver hørt og taget med ind i debatten, for at borgerne ikke føler, at de bare bliver tromlet over. 

Det er Tue Damsø, projektleder for DK2020 og seniorkonsulent i Concito, enig i. Han fortæller i podcasten om, hvad der skal til for at vindmøller og solceller bliver lettere at sælge for lokalpolitikerne. 

Podcasten er lavet med den grønne tænketank Concito som videnspartner. Nyt afsnit hver onsdag i løbet af februar/marts.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Ledelse i forandring