dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Nordfynsk budgetaftale følger i sporet efter sidste års

Enighed for femte år i træk, næste år skal der ses på likviditeten.
23. SEP 2021 13.34
TEMA: Budget 2022

NORDFYN: Alle partier er enige om Nordfyns budgetaftale for 2022, ligesom de var det de foregående fire år. Retning og grundlag er også det samme i år som sidste år, det første efter udligningsreformen, der lettede lidt på det hele.

Der er løft til ældreområdet tre mio. kr. årligt i budgetåret og hvert af overslagsårene til øget bemanding på plejecentre, men ellers bygger budgetaftalen i nogen grad på udmelding af rammer til de stående udvalg. I 2022 udnytter budgetaftalen servicerammen med en margin på 1,2 mio. kr. til max.

Budgetaftalen skubber et træk på likviditeten foran sig, i 2022 kun 0,4 mio. kr., men i 2023 er det vokset til 8,3 mio kr. for derefter at falde til 5,8 mio. kr. i 2024 og 5,7 mio. kr. i 2025. Et emne der skal adresseres i næste års budgetaftale, fremgår det. Der peges dog også på, at der som budgetreserve i alle årene er afsat 10 mio. kr. årligt, som vil blive liggende i kommunekassen hvis budgettet overholdes.

Aftalepartierne er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og De Konservative. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i byrådsmøde 30. september.

 

Se budgetaftalen og tilhørende talmateriale.