DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
I dag starter KL-frit Folkemøde
Sidste år var Folkemødet helt aflyst, og det efterlod en tom Cirkuspladsen i Allinge.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Ritzau Scanpix

I dag starter KL-frit Folkemøde

Ingen KL og væsentligt færre borgmestre end normalt gæster Folkemødet, der starter i dag.

FOLKEMØDE: Et coronaramt Folkemøde starter i dag, og coronaen sætter også sit præg på deltagerlisten. En overordnet gennemgang af programmet, som Kommunen.dk har lavet, viser, at otte borgmestre fysisk tager turen til Bornholm, og yderligere fire deltager i online-events.

En af dem, der bliver at finde på øen, er Køges borgmester, Marie Stærke (S). Hun skal deltage i otte arrangementer fordelt over tre dage.

- Næsten alle årene har jeg været på Folkemødet, og jeg er spændt på at se, hvordan det bliver i år. Jeg kommer måske til at savne fleksibiliteten, hvor man bare kan sætte sig ind til en tilfældig debat, siger hun.

Ingen KL

Til gengæld er KL helt ude af årets arrangement. Det meldte foreningen ud allerede sidste efterår, hvor coronasituationen var meget usikker.

- Det binder mange ressourcer at forberede et folkemøde, og vi mener, at det er mest fair for alle, at vi træffer en beslutning nu, sagde kommunikationschef Ida Thuesen i en pressemeddelse i efteråret.

Det ærgrer Marie Stærke:

- Jeg kan godt forstå KL i forhold til forbruget af ressoucer, men jeg synes, det er ærgerligt, at de ikke kommer. Uagtet at det er et amputeret folkemøde, kan man ikke undervudrere de der uformelle snakke uden for debatterne. Jeg tager jo også derover for at få samtaler med toneangivende politikere om nogle af de problematikker, vi har i Køge, siger hun til Kommunen.dk.

Der kan meget vel være flere borgmestre, som er med som gæster på Folkemødet, men de fremgår ikke af programmet. Læs hele historien, og hvorfor Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj (S), deltager, på Kommunen.dk.