Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odense udsteder samlingsstedsforbud mod bandemedlemmer

KORT NYT25. MAR 2021 9.29

ODENSE: For første gang har Odense Kommune benyttet sig af muligheden for at udstede et såkaldt "samlingsstedsforbud", gældende for 31 navngivne bandemedlemmer, der nu ikke længere må samle sig i en lejlighed i Odenses centrum, skriver TV2 Fyn. Tidligere har flere hovedstadskommuner benyttet sig af beføjelsen, der kom med en lov i 2017.

- Vi har bander i den her by, der opfører sig fuldstændig vanvittigt, og som er fuldstændig ligeglade med de regler og normer, vi lever med i Danmark, og dem skal vi slå rigtig hårdt ned på, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) til TV 2 Fyn.

Der har været solgt stoffer fra lejligheden, bandemedlemmer har opført sig truende overfor gadens beboere, og de har kørt gaderæs til langt ud på natten. Lilleholt varsler at ville holde øje med personkredsen og være hurtig med at lukke "det næste sted, de slår sig ned", mens borgmester Peter Rahbæk Juel (S) vil "undersøge, om vi kan sætte mere fut i sagsbehandlingen, så vi næste gang kan effektuere et forbud meget hurtigere".

mk