dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
To genvalg til spidser i S og K - og tre boblere fra S og V

Følg de seneste udpegninger af og forslag til spidskandidater fra de traditionelt borgmesterbærende partier i Skive, Rebild, Frederikshavn, Norddjurs og Sorø.
12. SEP 2020 10.05
TEMA: KV21

Han har tidligere forsøgt sig med at stille op til Folketinget - det var ved FV11, hvor han ikke blev valgt. Men siden har Skives viceborgmester Peder Christensen (S) satset på det kommunalpolitiske. Nu er han uden modkandidater genvalgt som S-spids, skriver Skive Folkeblad.

Det bliver så anden gang som spids for hans vedkommende. Ved KV17 gik S-gruppen frem fra otte til ni pladser i byrådet med i alt 27 pladser. Venstre har de 11 og har siden 2007 haft borgmesterposten, nu: Peder Christian Kirkegaard (V) - på støtte fra DF og R.

Ved KV17 fik Kirkegaard flest personlige stemmer - 4.732 foran Peder Christensen med 2.853, Preben Andersen (DF), der stopper efter 12 år, med 1.084, forhenværende borgmester Per B. Jeppesen (Skive-Listen) med 845 og Anders Bøge (SF) med 753. 

I Rebild har De Konservative igen udpeget Lene Aalestrup som spids uden modkandidat, skriver Midthimmerlands Folkeblad. Her, hvor Leon Sebbelin (R) er borgmester, kommer hun op imod to nye spidser fra Socialdemokraterne og Venstre, henholdsvis Peter Hansen og Jeppe Ugilt Hansen.

Lene Aalestrup vil ved KV21 have næsten 16 års erfaring med byrådsarbejde og har de seneste tre perioder været udvalgsformand. Hun blandede sig ved KV17 på top fem over de personlige stemmer, hvor hun blev nummer fire med 789. Først kom Allan Busk, der nu er løsgænger efter opløsningen af Den Sociale Fællesliste, med 1.776 foran Sebbelin med 1.089 og Ugilt med 1.038. Nummer fem blev den tidligere S-spids Thøger Elmelund med 551.

Meget kan ske endnu, men tre navne er godt på vej til at blive deres partis bud på en spidskandidat: I Frederikshavn har borgmester siden 2014 Birgit Stenbak Hansen (S) fået opbakning til genopstilling fra vælgerforeningen i Sæby, oplyser Kanal Frederikshavn.

I Norddjurs er der genvalg på vej til oppositionens spids, Venstres Kasper Bjerregaard, der blev spids ved KV17 efter bare to års byrådserfaring, skriver Adresseavisen. I hvert fald forventer lokalformanden, at der er opbakning i de tre lokalforeninger. Her er Jan Petersen (S) borgmester i sin tredje periode med støtte fra alle partier.

I Sorø har Anne Madsen foreløbig fået opbakning fra en partiforening i selve Sorø til igen at blive S-spids i den konservativt styrede kommune. Det var hun for første gang ved KV17, hvor hun afløste forhenværende borgmester Ivan Hansen (S). I denne periode er Gert Jørgensen (K) borgmester - konstitueret med DF og V.