dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Nye Borgerlige håber på ti byrådsmedlemmer til KV21
Der er god grund til at smile hos Nye Borgerlige efter positive meningsmålinger og vækst i antallet af byrådsmedlemmer. Her er det partiformand Pernille Vermund (NB) og kommunalordfører Mette Thiesen (NB) til Folketingets åbning sidste år.
Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

Nye Borgerlige håber på ti byrådsmedlemmer til KV21

Det går godt for det nationalkonservative parti, som nu forudser et rekord-kommunalvalg.
7. SEP 2020 10.26

Nye Borgerlige håber på at få ti byrådsmedlemmer valgt til KV21, siger partiets kommunalordfører Mette Thiesen til Kommunen.dk. I øjeblikket er det endnu uklart, hvor mange kommuner Nye Borgerlige opstiller kandidater i.

Partiet er i år gået fra ca. 6.000 til lidt over 9.000 partimedlemmer, og i en nylig voxmetermåling står partiet til at fordoble sine mandater i Folketinget, hvis der var valg nu.

- Det går dejligt, og vi klager bestemt ikke. Vi har masser af medlemmer, der strømmer til, og det ser rigtigt godt ud i meningsmålingerne. Så vi er bestemt tilfredse. Nu er det bare at knokle videre og komme endnu længere frem, siger Mette Thiesen, der også er byrådsmedlem i Hillerød.

Hun har endnu ikke besluttet sig for, om hun selv genopstiller til KV21, men til KV17 var hun landets eneste byårdsmedlem, der blev valgt for Nye Borgerlige. Nu har partiet fem byrådsmedlemmer, da tre DF'ere og en løsgænger har skiftet.

 

Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele historien her.