dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Venstre skifter spids i Skanderborg med én stemmes flertal
Til venstre Anders Rosenstand Laugesen, der godt kunne have brugt et par ekstra stemmer. Jens Szabo til højre.
Foto: Skanderborg Kommune

KV21:
Venstre skifter spids i Skanderborg med én stemmes flertal

To nye og tre genudpegede spidser fra S og V. Følg de seneste navnenyheder fra optakten til KV21 - også fra Morsø, Norddjurs, Nordjylland, Midtjylland og Furesø.
1. SEP 2020 12.00
TEMA: KV21

Blot en enkelt stemme gjorde forskellen på, hvem Venstre i Skanderborg mandag aften valgte som spidskandidat til KV21. I stedet for Anders Rosenstand Laugesen, der var spids ved KV17 og fik 40 stemmer, bliver det nu byrådsveteranen Jens Szabo, der blev foretrukket - med 41 stemmer, oplyser Ugebladet Skanderborg.

- Øv. Jeg skulle have bestilt den barnepige og taget min bror med til mødet. Jeg vidste godt, at det ville blive tæt løb, men så tæt havde jeg alligevel ikke regnet med, at det blev, lød det efterfølgende fra Anders Laugesen i Midtjyllands Avis, hvor den 36-årige venstremand også forsikrer, at han ikke har opgivet drømmen om en dag at sætte sig i borgmesterstolen.

Ved KV17 fik daværende borgmester Jørgen Gaarde (S), der siden er blevet udskiftet med Frands Fischer (S), 4.823 personlige stemmer foran Anders Rosenstand Laugesen med 1.624. Tage Nielsen (R), Claus Bloch (V) og Anne Heeager (R) fulgte efter med 754, 678 og 619. Szabo kom længere nede i rækken med 494.

Også i Morsø Kommune er der tale om en ny i spids i skikkelse af gruppeformand Tore Müller (S), der skal prøve at vriste borgmesterposten fra Hans Ejner Bertelsen (V). Han afløser ifølge LimfjordUpdate Viggo Vangsgaard, der i denne periode har skiftet kasket til nu at repræsentere SF.

Mens Müller fik 238, fik Vangsgaard som S-spids ved KV17 næstflest personlige stemmer med 789 efter Bertelsen med 2.986 og foran Ellen Philipsen Dahl (Demokratisk Balance) med 536, Meiner Nørgaard med 490 og Jette Jepsen (V) med 434. Sidstnævnte er siden blevet radikal.

S-gruppen tæller fem, og Venstre har på Mors absolut flertal med 11 pladser i det 21 mandater store byråd, hvor alle er med i konstitueringen.

I Norddjurs er der et kendt ansigt genvalgt som S-spids: Borgmester Jan Petersen, der sidder i sin tredje periode, blev ifølge Randers Amtsavis valgt uden modkandidat. S har 11 af de 27 pladser i byrådet, og alle er med i konstitueringen.

I Region Nordjylland er Ulla Astmann genvalgt som S-spids, oplyser TV2 Nord. Ulla Astman afløste Orla Hav midt i en valgperiode i 2007, da Hav blev valgt til Folketinget og har ved de tre efterfølgende valg holdt fast i posten. Venstre opstiller sin spids i morgen - nuværende rådmand i Aalborg, Mads Duedahl, stiller op. 

Og nu vi er ved regionerne, så mangler Venstre i Region Midtjylland også her at udpege sin spids til afløsning for Carsten Kissmeyer. TV Midt-Vest oplyser, at forhenværende finansminister Kristian Jensen er blevet opfordret og har takket nej. Nuværende regionsformand Anders Kühnau er S-spids igen.

I Furesø er Gustav Juul ifølge sn.dk igen valgt som V-spids - det bliver tredje gang, han stiller op imod borgmester Ole Bondo (S), der har været borgmester siden 2010. Bondo fik ved KV17 flest personlige stemmer, nemlig 3.996 foran Juul med 1.298, Susanne Mortensen (K) med 691, Lars Carstensen 637 og Egil Hulgaard (K) 530.