dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Tidligere V-borgmester melder klar igen
Claus Wistoft (V), Ole Bollesen (S) og Kirstine Bille (SF) under KV17.
Foto: Mikkel Berg, Ritzau Scanpix.

KV21:
Tidligere V-borgmester melder klar igen

Følg de seneste KV21-navnenyheder på den borgerlige fløj i Syddjurs, Faaborg-Midtfyn, Kalundborg, Nyborg og Svendborg.
19. AUG 2020 7.15
TEMA: KV21

Venstre har i de seneste dage stået for to bemærkelsesværdige træk i den kommunalpolitiske valgkamp i Herning og Aarhus. Og i en anden midtjysk kommune er der også et Venstre-navn at bemærke:

Tidligere borgmester i Syddjurs Claus Wistoft (V) har nu ifølge Lokalavisen meldt ud, at han gerne stiller op som spids i svingkommunen, men er endnu ikke udpeget. Nuværende borgmester Ole Bollesen (S) stiller ikke op og er blevet erstattet af Michael Stegger Jensen (S), mens en anden tidligere borgmester Kirstine Bille (SF) også er udpeget.

Alle tre nuværende Syddjurs-spidser var at finde på top fire over personlige stemmer ved KV17. Her fik Wistoft flest med 3.377 foran Bille med 2.494, Bollesen med 1.066 og Stegger med 679. 

I Faaborg-Midtfyn har Venstre nu fået en tredje kandidat at vælge mellem til at blive spids efter Søren Kristensen og første-udfordrer af nuværende borgmester Hans Stavnsager (S).

Ifølge Fyns Amtsavis har også byrådsmedlem Lars Tribler meldt sig - efter at byrådskollegerne Kristian Nielsen og Ole Pedersen tidligere har meldt sig på banen. Der er frist for nye navne 15. august og opstilling 14. september.

I Kalundborg er byrådsmedlem Anita Winther (K) valgt som ny spids efter Jesper Wienmann Hansen, oplyser Sjællandske. Ved KV17 fik De Konservative ingen valgt ind i byrådet, men Winther kom som en sidegevinst, selvom hun stod på V-listen ved KV17.

Efter at være suppleret ind for den sygemeldte Ella Rasmussen (V) i august 2019 meldte hun sig blot en måned efter ind i K, 'på baggrund af den seneste uro i Venstre, og den brutale behandling af Lars Løkke Rasmussen - sammenholdt med, at jeg igennem længere tid ikke har følt mig hørt eller respekteret i Venstre i kommunalbestyrelsen', som hun udtalte ved den lejlighed. I Kalundborg er Martin Damm (V) borgmester. 

I Nyborg har De Konservative ifølge Fyens Stiftstidende erstattet spidsen fra KV17 Henrik Sonne-Schmidt med Michael Gertsen, der ikke har stillet op før. K er ikke i byrådet i dag.

I Svendborg har den lokale afdeling af LA ifølge Fyens Stiftstidende peget på ny spids i økonomikonsulent Camilla Louise Silfverberg - efter Jørgen Lundsgaard. Partiet fik ingen i byrådet ved KV17.