Fængselsforbund kritiserer torturkomité efter kritik

KORT NYT7. JAN 2020 15.03

Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen kalder det 'meget forfejlet', at Europarådets torturkomité kritiserer forholdene i blandt andet Udlændingecenter Ellebæk på basis af udsagn fra de frihedsberøvede. Det er den danske udlændingelov, der er grundlag for frihedsberøvelse af afviste asylansøgere, der ikke ønsker at rejse hjem, men formanden for Fængselsforbundet læser rapporten som en kritik af Udlændingecenter Ellebæk.

- Hvis man mener, at der er grund til at kritisere vores udlændingelovgivning, og dem, som har vedtaget den, så skal man bare gøre det. Sådan tolker jeg bare ikke dette. Jeg tolker det som en kritik af Kriminalforsorgens måde at drive Ellebæk på, og det synes jeg, er meget forfejlet, siger Bo Yde Sørensen.

- Man anklager fængselspersonale for vold og racisme. Der er jeg nødt til at sige, at det, der fremlægges som dokumentation, er simpelthen usagligt. Man kan ikke beskylde andre for vold og racisme på det grundlag, siger Sørensen. Torturkomiteen afviser kritikken af dens kritik.

Ritzau

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev