Ny indsats: Fuldtidsansættelser skal være normen i regionerne

Regionerne og fagforeningerne enige om langsigtet indsats, hvor målet er, at alle stillinger opslås på fuldtid.
6. DEC 2019 11.27

Både arbejdsgiversiden og lønmodtagersiden står bag en indsats, som i det nye år skal sættes i gang for at omdanne de regionale arbejdspladser fra deltids- til fuldtidsorganisationer, hvor det fremover bliver normen at være ansat på fuldtid. I dag er cirka 39 pct. af medarbejderne på deltid med store variationer mellem faggrupperne.

Indsatsen er et langsigtet fællesprojekt for Danske Regioner og fagforeningerne i Forhandlingsfællesskabet. Målsætningen er blandt andet, at alle stillinger som udgangspunkt skal opslås på fuldtid og med særlig fokus på de nyuddannede.

Regionernes chefforhandler, Midtjyllands regionsrådsformand Anders Kühnau (S), kalder det 'helt centralt, at vi anvender vores arbejdskraft bedre, og at flere medarbejdere får mulighed for at være ansat på fuldtid', mens Forhandlingsfællesskabets formand Mona Striib peger på den økonomiske betydning i form af en højere livsløn og højere pensionsindbetaling for medarbejdere på fuldtid.

Der er dog enighed om, at der stadig skal være plads til, at medarbejdere kan være på deltid i en periode på grund af forskellige livssituationer. Indsatsen for flere på fuldtid skal desuden tilpasses lokale forhold på de forskellige regionale arbejdspladser.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt