HJØRRING: Trængte sommerhusejere på toppen af Lønstrup Klint syd for Lønstrup skal bruge hård kystsikring og hjælp fra Hjørring Kommune til via EU at søge om ophævelse af Natura 2000 beskyttelsen på klinten - men det kommer ikke til at ske. I et svar til grundejerne fra blandt andet den socialdemokratiske byrådsgruppe, bliver det slået fast, at det ikke kommer på tale.
Konsekvensen er derfor, at grundejerne kun har mulighed for at sikre den hårdt ramte kyst med sandfodring, og det er ifølge formand for grundejerforeningen Strandfogedgården, Erling Mikkelsen, som at hælde vand i en spand med hul i. De seneste 47 år er der i gennemsnit forsvundet 3,21 meter af kysten om året. Otte sommerhuse er indtil nu blevet pillet ned, fire ligger i farezonen tæt på klinten, men forsætter udviklingen uden kystsikring, vil i alt 59 sommerhuse samt helårsbeboelsen Mårupgaard være væk om 50 år.
- Vi har regnet ud, at vi skal sandfodre for to mio. kr. om året på den 800 meter lange strækning, hvis vi skal reducere erosionen med 90 pct. Det bliver ikke økonomisk muligt for grundejerne, siger Erling Mikkelsen til Nordjyske. 11 grundejere i området har netop stævnet staten med erstatningskrav på i alt 43 mio. kr., fordi de gennem årene er blevet nægtet at sikre deres ejendomme.
MG
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.