Lederforening for UU-centre lukker - og KL tager over
Uddannelsesvejleder på arbejde i Farum.
Foto: Miriam Dalsgaard, Ritzau Scanpix.

Lederforening for UU-centre lukker - og KL tager over

UU Danmark bliver ny enhed i KL.

Lederforeningen UU Danmark, der rummer ledere af kommunale centre for Ungdommens Uddannelsesvejledningscente, lukker ned til nytår, og foreningens opgaver overtages af KL, oplyser foreningen.

1. januar 2020 etablerer KL nemlig ’Enhed for uddannelses- og erhvervsvejledning i kommunerne’, som skal fortsætte og videreudvikle UU Danmarks opgaver.

Siden august har en ny lov forpligtet kommunerne til at oprette ungeindsatser, der skal sikre sammenhæng for de enkelte unge mellem 15 og 25 år på tværs af uddannelse, beskæftigelse og sociale indsatser. 

UU Danmark har blandt andet haft en vigtig rolle i forhold til at udvikle vejlederrollen og vejledningsindsatserne, skabe netværk og dele erfaringer på tværs af kommuner og UU-centre.

Den nye enhed i KL får forkortelsen EUK og skal bygge på UU Danmarks sekretariat og netværk og videreudvikle UU Danmarks kompetencer og faglige understøttelse af vejledningsopgaven i sammenhæng med KL’s øvrige aktiviteter.

Kristian Heunicke, direktør i KL, er glad for at byde de nye kolleger velkommen i KL:

- De kommer med en særlig faglig viden og indsigt i et komplekst område, som jeg er overbevist om vil gøre KL endnu stærkere i forhold til at hjælpe kommunerne med de nye opgaver, som de skal varetage på vejledningsområdet.

Den nye enhed EUK forankres i KL’s kontor for Børn, Unge og Folkeskole. For at sikre en tæt kontakt til praktikerne på vejledningsområdet tilknyttes desuden en rådgivningsgruppe med medlemmer, som sidder i ledende funktioner i kommunernes uddannelses- og erhvervsvejledning.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt