’Verdens bedste robotby i børnehøjde’ får Facebook som partner

Facebook skal støtte Odense Kommunes ambition om, at byens børn skal opleve, at de bor i verdens bedste robotby. Et nyt partnerskab støtter uddannelse af lærere og pædagoger.
24. NOV 2019 9.33

ODENSE: I sidste uge vedtog Odense Byråd strategien 'Verdens bedste robotby i børnehøjde' - med den følger 50 mio. kr. over ti år til dannelse og uddannelse af Odenses børn og unge. Ambitionen er, at de 50 mio. kr. skal fordobles i værdi gennem partnerskaber med blandt andre de lokale it- og robotvirksomheder. Nu er den første aftale siden strategiens vedtagelse på plads - en aftale til en værdi af 500.000 kr.

-  Styrken i den nye strategi er, at dannelse og uddannelse af vores børn til fremtiden ikke alene er et dagtilbudsprojekt eller et skoleprojekt, men et byprojekt. Jeg håber, at flere af vores virksomheder vil følge efter, så vi kan nå målet om at fordoble de 50 mio. kr., som byrådet har sat af, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Efteruddannelse og nyt teknologisk legetøj
6. klasse på Seden Skole agerede kulisse, da partnerskabet mellem Facebook og Odense Kommune i denne uge officielt blev indgået. Eleverne her arbejder nemlig i denne uge med udvikling og kodning af deres egne små computerspil. Der bevæger de sig ind i en verden med digital kodning gennem 'Coding Class' - et ugelangt undervisningsforløb som ungdomsskolen, UngOdense, tilbyder til alle kommunens 6. klasser og deres lærere. 

Det er netop 6. årgangs lærere, der som de første får gavn af det nye partnerskab, når de kommer på kursus og får flere kompetencer til at fortsætte arbejdet med det digitale kodesprog i hverdagen i klasserne. 

Det nye partnerskab rummer også børnehaverne i Odense. I ti børnehuse deltager medarbejderne i et forløb, der vil give dem basal forståelse for programmering gennem leg med robotter og forskellige platforme, der er målrettet de mindre børn. Desuden giver partnerskabet mulighed for, at der kan købes nye teknologier ind til børnenes leg og læring, som også børnene i andre børnehuse vil få i hænderne.

- Det er ikke længe siden, vi slog dørene op i Odense, så det betyder meget, at vi allerede nu kan bidrage til et arbejde, der kombinerer teknologi og uddannelse i vores nye lokalområde. Vi vil gerne være en aktiv del af fællesskabet i Odense, og vi ser frem til et godt samarbejde med Odense Kommune om 'Verdens bedste robotby i børnehøjde' og fremtidige projekter, siger Carsten Sørensen, der er Site Manager for Facebooks Data Center i Odense.

MG

Fakta om 'Verdens bedste robotby i børnehøjde'

Odense Byråd vedtog den 13. november strategien 'Verdens bedste robotby - strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde'. De 50 mio. kr. dertil kommer fra salget af naturgasselskabet Nature Energy, som Odense Kommune solgte i december 2017 sammen med de syv øvrige fynske ejerkommuner. Herudover er ambitionen at rejse yderligere 50 mio. kroner gennem strategiske partnerskaber med virksomheder, fonde og uddannelsessteder.

  • Strategien har tre ben:
    Alle voksne omkring børnene skal rustes til at hjælpe børnene i deres digitale dannelse.
  • Byen skal have et børn- og ungemiljø med fokus på robotter og teknologi-fantasi i et internationalt snit.
  • Strategiske partnerskaber skal binde tætte bånd mellem fx daginstitutioner, folkeskoler, erhvervsliv og frivillige.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt