Kontroversiel læge fik lov at omskære børn efter fejl

KORT NYT18. NOV 2019 8.44

AARHUS: Siden februar har den omdiskuterede omskæringslæge Said El-Batran igen omskåret drenge i en klinik i Aarhus, efter et toårigt forbud blev ophævet. Det skriver Jysk Fynske Medier. Lægen har tidligere været sat under skærpet tilsyn og måtte i 2011 stoppe som overlæge på Aabenraa Sygehus, efter han fire gange havde fået kritik af patientombuddet. 

Lægen fik i 2016 forbud mod at foretage sine behandlinger, efter det kom frem, at han blandt andet havde omskåret drenge under snavsede og uhygiejniske forhold. Men Styrelsen for Patientsikkerhed mener stadig, at lægen er til fare for patienternes sikkerhed, og ifølge styrelsen er det en decideret fejl, at han nu igen frit har kunnet omskære børn.

Fejlen opstod ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, da det toårige forbud stod til at udløbe. Styrelsen stævnede El-Batran for at få forbuddet opretholdt, indtil en domstol kunne tage stilling til, om det skulle gøres permanent. Men det havde en medarbejder i styrelsen enten misforstået eller ikke fået at vide. Så i stedet skrev medarbejderen til Said El-Batran og oplyste, at forbuddet var bortfaldet.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt