Odense har fortsat ikke bremset gartneri-forurening

KORT NYT15. NOV 2019 8.36

ODENSE: På trods af, at kommunen har været opmærksom på, at en række gartnerier i Odense udleder både næringsstoffer, lovlige og ulovlige kemikalier siden 2015, har kommunen endnu ikke formået at stoppe udledningen, selvom de blev gjort opmærksom på problemet i 2017. Det skriver TV2 Fyn. 

Siden har kommunen arbejdet på at lukke ned for udledningen af de ulovlige kemikalier, hvor de 'væsentlige udledninger' er blevet stoppet, fortæller Christopher Rau, kontorchef i afdelingen Industri og miljø i Odense Kommune. Der dukker dog fortsat ulovlig kemi op i vandløbene. I 2017 indførte Folketinget en ny politik for pesticider, ligesom kommunen har udsendt en vejledning om gartneriernes miljøforhold. 

- Vi har nu en platform at arbejde ud fra. Der har selvfølgelig været lovgivning, som har været gældende, men her er det en fælles fortolkning af, hvordan er det man skal forstå de forskellige forhold, når man snakker om lukkede systemer, håndtering af spildevand og planteaffald og så videre, siger Christopher Rau til TV2 Fyn. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt