Borgmester beskylder a-kasser for at overbeskytte luddovne ledige
Foto: Niels Ahlmann Olesen, Ritzau Scanpix

Borgmester beskylder a-kasser for at overbeskytte 'luddovne' ledige

Nyuddannede akademikere skal sanktioneres, hvis de ikke tager job på lavere niveau, siger beskæftigelsesborgmester.
13. NOV 2019 7.00

Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) retter i Berlingske et hårdt angreb på a-kasserne, som hun mener holder hånden over de højtuddannede og ikke iværksætter de sanktioner, de skal, når de kontrollerer, om ledige er til rådighed. Hun giver a-kasserne en del af skylden for, at ledige på dagpenge ikke opfylder deres pligt til fra første dag at søge de job, man kan bestride - også selvom det er bag kassen i Netto.

- Man skal ikke have været længe i systemet som arbejdsløs akademiker, før man opdager, at jobcentret ganske vist skubber på og siger, at man skal søge flere job, fordi man i jobcentret har opdaget, at man er så luddoven, at man ikke gør det, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Og de ved også, at vi indberetter det til a-kassen. Men derfra sker der ingenting. Det har ingen konsekvens overhovedet, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der som beskæftigelsesborgmester er øverste chef for jobcentrene i Københavns Kommune.

En ny undersøgelse viser, at hver femte dimittend i København med en lang videregående uddannelse ét år efter at have afsluttet studiet har været ledig i mindst seks måneder. Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at det er farligt, når a-kasserne undlader at sanktionere medlemmer med en begrundelse om, at akademikere og humanister er tiltænkt noget større.

- Når kommunen står og siger, at de skal tage et job på et lavere niveau, så er signalet fra a-kassen, at det kan de bare glemme alt om, siger borgmesteren.

Direktør Verner Sand Kirk fra Danske A-kasser mener, at angrebene på 'blødsødne' a-kasser er skudt forbi. Han henviser til, at a-kasserne kontrolleres 'nidkært' af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

- De har en hel afdeling, der fører tilsyn med, om det gør rigtigt for sig. Og vi forvalter reglerne ordentligt. Alle vores tilsyn har stort set været uden anmærkninger, siger han til Berlingske.

Ritzau

 

13. nov. kl. 9.20 Underrubrik ændret fra 'Nyuddannede akademikere skal straffes, hvis de ikke tager job på et lavere niveau, siger beskæftigelsesborgmester' til 'Nyuddannede akademikere skal sanktioneres, hvis de ikke tager job på et lavere niveau, siger beskæftigelsesborgmester'.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt