Kommunerne er ikke meget for midlertidig rolle i seniorpension

Opgaven skal ende i ATP, men læg den hellere permanent hos kommunerne, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S).

Kommunerne er ikke meget for, at de i en overgangsperiode skal stå for at administrere ordningen med den nye seniorpension fra nytår, og indtil ATP bliver klar til at overtage opgaven.

- Det her er ikke en opgave, vi ønsker at løse på så kort en horisont. Vi ville skulle ansætte medarbejdere og kort efter fyre dem igen. Det er ikke særlig attraktivt og ikke en ordentlig behandling af medarbejderne, siger KL's formand, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Et flertal i Folketinget blev efter måneders tovtrækkeri enig om, at kommunerne midlertidigt skal stå for at administrere ordningen med den nye seniorpension fra nytår. Fremover bliver det ATP, der skal stå for det, men myndigheden skal bruge et år på at blive klar, så derfor skal kommunerne, der står for den gamle ordning i dag, klare den nye midlertidigt.

En løsning, kommunene ikke bryder sig om.

- Den bedste løsning er at lægge opgaven permanent hos kommunerne, så kan vi tage den tid, der skal til for at finde de rigtige folk til at løse opgaven. Det her er det værste af alle verdener, hvor vi kommer til at få dårlige løsninger, som er dyre, fordi man skal opbygge dobbelt kapacitet hos os og ATP, siger Jacob Bundsgaard.

Han medgiver, at kommunerne på relativt kort tid vil kunne stå for at implementere ordningen, da kommunerne modsat ATP har erfaringen. Den nye ordning ventes dog at omfatte flere, der får seniorpension, og derfor er der ifølge KL brug for flere ansatte.

Den nye seniorpensionsordning blev aftalt i V-LA-K-regeringens tid, og Socialdemokratiet har siden tilsluttet sig aftalen. Ordningen giver personer, der opfylder en række krav, mulighed for at forlade arbejdsmarkedet seks år før tid og samtidig få seniorpension, indtil de når pensionsalderen.

- Det er korrekt, at det er med kort varsel, og derfor kræver det også en ekstra indsats at nå i mål, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en skriftlig kommentar.

Han afviser dog, at der skulle være tale om at bygge et system op helt fra bunden, netop fordi kommunerne i dag administrerer den gamle ordning, som skal erstattes. Kommunerne har kompetence og ressourcer på området, siger Peter Hummelgaard.

Ritzau


 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt