Aarhus vil øge trygheden og reducere antallet af indbrud

To borgermøder i rådhushallen skyder gang i et nyt partnerskab, der skal forebygge indbrud.
11. NOV 2019 12.41

AARHUS: Trygheden skal øges, og indbrud i Aarhus Kommune skal reduceres markant. Sådan lyder en målsætning i et nyt samarbejde mellem Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og 'Bo trygt!' - sidstnævnte et initiativ fra TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Indsatsen starter med to store borgermøder i Rådhushallen i morgen, tirsdag. Her er borgere fra de fire mest indbrudsramte lokalområder  i kommunen inviteret. Alle pladser er revet væk, og ventelisten er lang, skriver Aarhus Kommune.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har sammen med politidirektør i Østjyllands Politi, Helle Kyndesen, og Bo trygt! underskrevet  partnerskabsaftalen, der bærer navnet 'Bo trygt! i Aarhus', og som konkret vil styrke indsatserne omkring forebyggelse af indbrud i kommunen. Ambitionen er at nedbringe antallet af indbrud med to tredjedele.

- Jeg tror, vi alle kan blive bedre til at støtte hinanden gennem et styrket nabofælleskab, hvor vi på den gode måde kigger lidt mere over hækken og holder et vågent øje med vores nabolag. Sammen med information om, hvad der faktisk virker, tror vi, en stor del af indbrud i private hjem kan forebygges. Antallet af indbrud i Aarhus er allerede faldet, men vi kan komme længere ned, hvis vi alle sammen hjælper hinanden, lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Brug for borgernes hjælp
- Vi har brug for borgernes hjælp, hvis vi for alvor skal komme indbrud i Aarhus Kommune til livs. Derfor er det meget glædeligt, at vi nu etablerer et samarbejde, der også inddrager borgerne. Når vi mobiliserer flere borgere til at sikre deres hjem bedre og samtidig blive aktive nabohjælpere, så kommer vi et stort skridt fremad i arbejdet med at bekæmpe indbrud, siger Helle Kyndesen.

I det nye partnerskab vil Bo trygt! sammen med Aarhus Kommune og Østjyllands Politi arbejde for, at:

  • Reducere antallet af indbrud i Aarhus Kommune med to tredjedele
  • Styrke det lokale nabofællesskab. Ambitionen er at rekruttere mindst 5.000 nye, aktive nabohjælpere
  • Alle borgere i kommunen præsenteres for konkrete og let tilgængelige råd om, hvordan man forebygger indbrud i eget hjem
  • Borgerne involverer sig i at forebygge indbrud og øge trygheden i deres nabolag, og der iværksættes forebyggende indsatser i de mest indbrudsplagede områder i kommunen
  • Udbrede fakta og gode råd om indbrudsforebyggelse i den offentlige debat

- Vi kan kun for alvor bekæmpe indbrud og øge trygheden lokalt gennem samarbejder, hvor alle er med til at styrke indsatsen. Det nye partnerskab mellem Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og Bo trygt! er et rigtig godt eksempel på hvordan vi på tværs af myndigheder, private organisationer og i samspil med borgerne kan bekæmpe en væsentlig samfundsudfordring, siger Britt Wendelboe, programleder for Bo trygt!.

MG
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt