Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rudersdal sætter skatten op i smalt forlig med blanke stemmer

2020-budget og skolestrukturændring bundet sammen, men stemmerne faldt uens i de to afstemninger i byrådet.

RUDERSDAL: Kommuneskatteprocenten bliver sat op, men er stadig landets laveste, pointeres det i den budgetaftale for 2020, som ved andenbehandling og endelig vedtagelse i Rudersdal Byråd kom ud for det usædvanlige, at syv byrådsmedlemmer stemte blankt, så der kun var to stemmer imod det ellers uvant smalle budgetflertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og De Radikale.

Skattestigningen på 0,3 promillepoint gør sig bemærket ved at være besluttet uden tilladelse fra Indenrigsministeriet og bringer kommuneskatteprocenten op på 22,8. Dermed er Rudersdal fra næste år ikke længere alene i bunden af den kommunale skatteskala, men deler pladsen med Gentofte og Frederiksberg.

Aftalepartierne begrunder skattestigningen med, at 'det er nødvendigt at korrigere tidligere års indkalkulerede indtægter fra en forgæves ventet ny udligningsordning'. Pengene går i vidt omfang til en strukturændring på skoleområdet, som er besluttet i en aftale for sig. Ifølge budgetaftaleteksten betragter aftalepartierne det dog 'som bydende nødvendigt, at budgetaftalen og aftalen for ny skolestruktur (...) bindes tæt sammen', og det har ligefrem været luftet, at to udvalgsformandposter kunne blive frataget De Konservative og Lokallisten på grund af uenighed om skolestrukturen og modstand mod budgettet.

Ved andenbehandlingen og den endelige vedtagelse af budgettet stemte De Konservative og Lokallisten blankt, men da skolestrukturen forinden var til afstemning på på samme byrådsmøde, stemte de to partier imod sammen med Liberal Alliance og Enhedslisten. De to sidstnævnte parter stemte også som de eneste imod budgettet.

 

Se budgetaftalen og byrådsreferatet fra andenbehandlingen og afstemningen om skolestruktur.