Tidligere V-minister bliver ny direktør for tænketank

KORT NYT21. OKT 2019 12.37

Lykke Friis har markeret sig som en af Danmarks førende forskere i EU, hun har været klima- og energiminister, hun har været prorektor for Københavns Universitet og europapolitisk chef i Dansk Industri. Den 1. december bliver hun ny direktør for Tænketanken Europa, som er etableret af CO-Industri og Dansk Industri. Det oplyser tænketanken.

– Danmark og Europa står over for store forandringer med brexit, handelskrig og vores klima, og samtidig står vi over for en ny verdensorden. Det kræver gode, langsigtede og fælles løsninger. Derfor skal vi have debatten om Danmark i Europa øverst på dagsordenen og helt ud i stuerne. Det er Lykke Friis den rigtige til at sikre, siger administrerende direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Lykke Friis forlader sin stilling som Berlingskes korrespondent i Tyskland, som hun har haft siden sommeren sidste år. Hun har en ph.d. i international politik og meldte sig ind i Venstre, da hun blev udnævnt til minister i 2009. Hun blev valgt til Folketinget i 2011, men udtrådte, da hun blev udnævnt til prorektor for Københavns Universitet i 2013. Bjarke Møller, som havde været direktør siden tænketankens oprettelse i 2014, stoppede den 24. juni 2019.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev