Haderslev-chef får national musikpris

KORT NYT17. OKT 2019 9.05

HADERSLEV: Når Danish Music Awards i aften løber af stablen, kommer der en kommunal musikskolechef på scenen. Haderslevs musikskolechef, Jesper Ry, modtager prisen for Årets Forbillede. Han får prisen for sit arbejde med at bringe musikken ud på Haderslevs folkeskoler. Et projekt, som 1.400 børn indtil videre har fået glæde af. 

Projektet har gjort ham til et 'musikalsk forbillede for børn i kommunen', og det går ud på, at alle børn skulle have undervisning i et instrument. Siden det skete for fire år siden, er det blevet udbredt til alle folkeskolerne. Haderslev blev dermed den første kommune i landet, hvor alle elever i 3. og 4. klasse lærer at spille på et instrument. 44-årige Jesper Ry har været musikskolechef siden 2010, og han er overvældet over anderkendelsen: 

- Vi ved, at det gør en stor forskel for børnene, at de får mulighed for at fordybe sig i et instrument i løbet af deres skoletid. De lærer ikke bare at spille på et instrument, de lærer også at spille sammen. Det er super inkluderende og godt for trivslen, og det er også en god måde at kommunikere på - og så skaber det glæde, siger Jesper Ry, der bliver den første til at modtage den nyindstiftede pris Årets Forbillede.

ibs

Se flere stillinger
Nyhedsbrev