Konkurrence skal sætte fokus på synlighed i trafikken

KORT NYT19. OKT 2019 8.30

NORDFYN: Når mørket sætter ind, kan det være svært at se en person, som står og venter på bussen. Derfor starter FynBus en kampagne med Nordfyn som aktionskommune, der skal minde passagererne om at gøre sig synlige og opmærksomme på sig selv. Passagererne oplever nemlig, at busserne kører forbi, men chaufførerne kan ikke se dem.

Derfor skal de være mere synlige ved stoppestederne. Det kan blandt andet gøres med en refleksvest eller ved at signalere med lyset på sin telefon. FynBus kører en konkurrence under #jegersynlig. Her kan fynboerne dele billeder af, hvordan de gør sig synlige og vinde præmier. I næste uge er der landsdækkende refleksdag, og den er også med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at være synlig alle steder i trafikken - og på fx cykel.

- Vi arbejder i det daglige for, at vores børn lærer at stå for deres egen transport til skole, om det så foregår på gåben, på cykel eller med bussen. Lige meget hvilket transportmiddel, det handler om, så gælder det om at nå sikkert frem. Det hjælper refleksbrikker med, ligesom det er med til at sikre, at du rent faktisk kommer med bussen, siger Anders Thingholm (K) formand for teknik- og miljøudvalget. 

ibs