BørneRiget bliver halvandet år forsinket

KORT NYT10. OKT 2019 6.33

HOVEDSTADEN: Rigshospitalets nye hospitalsfløj BørneRiget til to mia. kr. kommer først til at åbne medio 2025 ifølge en opdateret tidsplan fra Region Hovedstaden. Det er et år senere end i den hidtidige tidsplan og omkring halvandet år senere end primo 2024, som var det forventede åbningstidspunkt, da projektet blev vedtaget i 2016. Det skriver Licitationen.

- Det er et stort puslespil, der skal gå op, og byggeriet af BørneRiget er påvirket af andre projekter, der er ramt af forsinkelser, siger projektdirektør Merete Lange til Licitationen.

Det er blandt andet sidste del af byggeriet af Rigshospitalets nye nordfløj, der trækker ud. Nordfløjen skal huse en del af de funktioner, som i øjeblikket hører til i Rockefeller Komplekset, der skal rives ned for at give plads til BørneRiget på adressen. Samtidig har Børneriget snitflader til et andet stort igangværende sygehusbyggeri, nemlig Ny Psykiatri Bispebjerg, der også har været ramt af forsinkelse. Bygherren forventer at opdele entreprenøropgaverne i seks storentrepriser, hvoraf de første bliver offentliggjort næste år med byggestart i 2021.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt