Vejdirektoratet opgiver veto - Vejle godkender millardprojekt

VEJLE: Et erhvervspark-projekt, der ifølge udviklerne kan løbe op i 2,4 mia. kr. er godkendt af Teknisk Udvalg i Vejle Kommune, og dermed er der banet vej for både logistikvirksomhed og restaurant ved E45 syd for Vejle. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Projektet var ellers sendt retur i udvalgsarbejde, efter Vejdirektoratet og Erhvervsstyrelsen havde protesteret mod planerne om det store projekt lige ved tilslutningsanlægget Vejle Syd. De statslige styrelser ønskede at nedlægge veto, fordi planerne blandt andet indeholder mulighed for restauration og tankstation. Vejdirektoratet og Erhvervsstyrelsen begrundede deres modstand med, at det ville være i strid med 'nationale interesser'.

Mere præcist henviste styrelserne til, at transporttunge virksomheder skal prioriteres, når det gælder arealer langs motorveje. Den slags virksomheder kan det nemlig være svært at finde plads til andre steder. På baggrund af indsigelserne gik Vejle i dialog med Vejdirektoratet og Erhvervsstyrelsen, og i sidste øjeblik frafaldt de to instansers ønske om veto.

MG