Syddjurs går mod strømmen: Færre i specialklasser

KORT NYT1. OKT 2019 13.06

SYDDJURS: Ifølge Social- og Indenrigsministeriets benchmarkingenhed stiger antallet af børn i specialklasser på landsplan. Men i Syddjurs Kommune går det den anden vej. Her falder antallet nemlig, siden et politisk flertal for tre år siden besluttede at lukke specialklasser og sluse børnene ind i almindelige klasser eller specialskoler. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har beskrevet, at antallet er steget og undervisningsministerens, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), kritik af dette, da det presser kommunernes økonomi. De seneste tre år har Syddjurs halveret andelen af børn i specialtilbud fra 6,5 pct. til 3,4 pct. Her mener 2. viceborgmester Kirstine Bille (SF), at det var den rette beslutning. Det skaber vindere.

- Vi skaber ikke vindere ved at ekskludere dem. Der er mange måder at være normal på, og det synes jeg, at en normal folkeskole skal kunne håndtere, siger hun til avisen og forklarer, at kommunen fandt ud af, at den bedre kunne give børnene en specialindsats ved at lave sin egen specialskole i kommunen og sikre, at folkeskolerne var rustet til at tage sig af børn med særlige behov.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt