Samlet metrosvindel med sort arbejde for 51 mio. kr.

KORT NYT29. SEP 2019 7.42

HOVEDSTADEN: Skandalerne har stået i kø igennem det meste af Metro Cityringens byggeperiode, som har været ramt af forsinkelser, fordyrelser, utallige arbejdsulykker og omfattende løndumping af de ansatte. Nu viser det sig, at de flere hundrede selskaber på metroen også har snydt den danske stat for millioner af skattekroner. Det fremgår af en aktindsigt, som Fagbladet 3F har søgt hos Skattestyrelsen.

I en fireårig periode har Skattestyrelsen kørt en særlig indsats mod skattesvindel på Metro Cityringen, blandt andet for at 'hindre sort arbejde'. Her har Skattestyrelsen afsløret skattesvindel for 51 mio. kr. blandt metroens selskaber. Eller hvad der svarer til en mio. kr. om måneden.

Seks ud af de ti største sager om organiseret lønsnyd og social dumping i danmarkshistorien er foregået under byggeriet af Metro Cityringen. Netop snyd med skatten har for mange af metroens byggeselskaber været en måde at få omkostningerne ned. Blandt andre er betonfirmaerne CIPA og Cinterex begge blevet taget i skattesvindel undervejs i byggeprocessen. De to firmaer står samlet bag lønsvindel af deres ansatte for 38 mio. kr.

rp