Resistente bakterier smitter flere og flere

KORT NYT26. SEP 2019 11.35

Antallet af alvorlige, resistente blodforgiftninger på danske hospitaler stiger voldsomt, skriver DR. I 2018 fik 788 danskere for eksempel en blodforgiftning med bakterien E. fæcium. Af dem havde 12 pct. en resistent version, som kaldes VRE. For ti år siden var der kun 0,5 pct., som havde den resistente version. Og sidste år lå tallet på godt syv pct., viser tal, som Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet netop har offentliggjort i en ny rapport.

Og det er bekymrende. En VRE-blodforgiftning er nemlig både farlig og svær at behandle, fortæller overlæge Ute Wolff Sönksen fra Statens Serum Institut, som er en af forskerne bag rapporten. Ute Wolff Sönksen er ikke overrasket. For de sidste mange år er antallet af blodforgiftninger, både almindelige og med resistente bakterier, steget på de danske hospitaler.

- Der er simpelthen flere mennesker, der får en blodforgiftning, og det skal tages alvorligt, fordi det presser forbruget af antibiotika op på de danske hospitaler. Og det presser så hospitalsvæsenet yderligere. For så skal der blandt andet bruges endnu mere antibiotika, og folk skal isoleres, forklarer Ute Wolff Sönksen.

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev