Byrådet sat skakmat: Nul alkohol til bro-indvielsesfest
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Byrådet sat skakmat: Nul alkohol til bro-indvielsesfest

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har afvist et kommunalt ønske om alkoholservering, når Frederikssund på lørdag invier Kronprinsesse Marys Bro.
26. SEP 2019 8.24

FREDERIKSSUND: Kongelige, politikere og gæster må nøjes med sodavand og alkoholfri boblevand, når Kronprinsesse Marys Bro i weekenden skal indvies med en stor fest i Frederikssund.

Til byrådsflertallets store fortrydelse har transportminister Benny Engelbrecht (S) afvist kommunens anmodning om at få lov at servere alkohol til festen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det giver ingen mening. Det er en så indgroet del af den måde, vi fejrer glædelige begivenheder i Danmark, formand for kommunens Kultur- og fritidsudvalg, Jesper Wittenburg (S).

Men det rokker ikke ved transportministerens holdning.

Transportministeren har til kommunen oplyst, at det er kutyme, at der ikke bliver serveret alkohol ved arrangementer, som Vejdirektoratet står for. Trafik og alkohol går ikke hånd i hånd, og derfor skal de to ikke blandes sammen, fremgår det af ministeriets svar.

Det er det private selskab bag den nye bro, Fjordforbindelsen Frederikssund, der har truffet beslutningen om ikke at servere alkohol på baggrund af Vejdirektoratets anbefaling.

- Tænk, hvis der havde været udskænkning, og nogen kom galt af sted på grund af det. Det ville vi aldrig tilgive os selv, forklarer formand i Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Kronprinsessen indvier selv broen
Kommunen henvendte sig i sidste måned for at få alkoholdispensation  - en såkaldt lejlighedsbevilling - til brofesten, skriver Jyllands-Posten.  

- I min verden er det en del af dansk kultur, at man kan få en øl til en fest, sagde Jesper Wittenburg dengang til Frederiksborg Amts Avis og henviste samtidig til, at der blev givet lov til at servere alkohol, da Vejdirektoratet åbnede Holstebromotorvejen i 2018.

Kronprinsesse Marys Bro bliver indviet af kronprinsessen selv. Der er ifølge invitationen lagt op til 'en sand folkefest' med blandt andet kulturelle indslag, aktiviteter og en løberute over højbroen.
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev