Syddjurs var lidt for kvik med forslag om kviklån

KORT NYT25. SEP 2019 6.49

SYDDJURS: Efter først at have foreslået en kontanthjælpsmodtager at optage et kviklån til en tandlægebehandling og derefter at have afvist, at det skulle forstås på den måde, er Syddjurs Kommune nu efter en del medieblæst endt med selv at ville lægge ud for det nødvendige beløb.

Sagen opstod, fordi kontanthjælpsmodtageren ikke umiddelbart kunne betale sin andel af en omfattende tandlægebehandling, og sagsbehandleren dels nævnte muligheden af et kviklån, dels udleverede et lånesansøgningsskema fra firmaet Santander. En håndtering, der i første omgang fik opbakning fra beskæftigelsesudvalgsformand Gunnar Sørensen (V).

Medieomtale af forløbet fik tirsdag kommunen til at fremlægge sin version i en pressemeddelelse, hvor Gunnar Sørensen åbnede for, at kommunen vil 'kunne yde en bevilling med tilbagebetaling efter loven'. Med den forklarende tilføjelse, at 'det sker altså først efter, at vi har undersøgt alle andre muligheder for borgeren'. Det er nu ifølge TV2 Østjylland sket, og kontanthjælpsmodtageren er blevet underrettet om den nye beslutning.

mk

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt