Studerende blander medicin og aflaster sygeplejersker

KORT NYT23. SEP 2019 13.30

SJÆLLAND: Sygeplejerskerne har rygende travlt og ofte dårlig tid til patienterne. Det skal en ny ordning være med til at lave om på. På Nykøbing F. Sygehus har de i snart tre måneder haft bioanalytiker-studerende til at blande medicin, som før var en opgave varetaget af sygeplejerskerne. De hilser også deres nye kolleger velkommen, for det betyder, at det kan spare dem for op mod en times arbejde i medicinrummet på en vagt, skriver TV2 Øst.

Projektet startede som en forsøgsordning, men nu er det blevet en permanent ordning på Nykøbing F. Sygehus. Udover at både sygeplejersker og bioanalytiker-studerende er glade for ordningen, gavner det også patienterne. Det er især i aften- og weekendtimerne, de studerende blander medicin. Og ordningen er nu på vej ud til flere af regionens sygehuse.

- Vi skal sørge for at bruge de faggrupper, vi har, bedst muligt. Det vil sige, er der sygeplejerskeopgaver, som vi kan flytte til nogle andre, hvor det giver lige så god mening, så skal vi sørge for at gøre det, fortæller Inge Paamejer, der er vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus.

MG