Energiselskab vil teste teknologi i og på salthorst

KORT NYT23. SEP 2019 11.55

VIBORG: Viborg Kommunes klima- og miljøudvalg er netop blevet præsenteret for en ansøgning fra Jørgen Mads Clausens virksomhed Saltpower. Det drejer sig om, at selskabet vil teste sin nye teknologi i energiforsøg ved Energinets gaslager i Ll. Thorup, skriver Viborg Stifts Folkeblad

Saltpowers teknologi er baseret på saltvand og osmose, som i forening kan producere strøm. Saltet skal komme fra de underjordiske salthorste i Ll. Thorup, ligesom der skal anvendes vand fra Ll. Thorup-anlægget. I den forbindelse vil Saltpower blandt andet have lov til at udlede det brugte salte vand i Lovns Bredning i Limfjorden. Et af de store spørgsmål er imidlertid, om det brugte salte vand indeholder tungmetaller og andre miljøfremmede stoffer og dermed vil øge forureningen i fjorden.

- Vi synes, at det lyder spændende. Men vi må have flere oplysninger, før vi eventuelt giver lov til et forsøg. Vi skal ikke have mere forurening af fjorden, siger formand for klima- og miljøudvalget Stine Damborg Hust (K), som har bedt Saltpower om yderligere oplysninger, der kan danne grundlag for en miljøvurdering.

MG