Unge på fritidsjob skaber liv og glæde på plejehjem

KORT NYT23. SEP 2019 8.27

BILLUND: To unge fritidsjobbere er ansat på plejehjem i Billund Kommune som forsøgsordning, og det er beboerne så glade for, at de håber, forsøget kan fortsætte. De unge er populære blandt de gamle beboere. Fritidsjobberne er en forsøgsordning, som politikerne i voksenudvalget tidligere på året satte penge af til, så forsøget kunne sættes i gang på to plejehjem: Sydtoften og Billund, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Baggrunden er, at det er svært for Billund Kommune at skaffe medarbejdere nok til ældreplejen. Intet tyder på, at det bliver nemmere. Tværtimod er forventningen, at det kun bliver sværere. De kommende ungdomsårgange er små, antallet af ældre stiger, og der er brug for flere varme hænder.

Forsøgsprojektet med unge i fritidsjob på Sydtoften og Billund Plejecenter løber resten af året og koster 347.000 kr., idet der også er sat et beløb af til en mentor, der skal hjælpe de unge til rette. De unge arbejder max 15 timer om ugen og deltager ikke i den direkte pleje. Billund Kommune har lige nu otte ledige job som sosuassistenter og -hjælpere. Desuden mangler man afløsere.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt