Aalborg åbner højskole til borgere, der skal lære at klare sig selv
Forstander Lone Svendsen på Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsteds bålplads.
Foto: Aalborg Kommune

Aalborg åbner 'højskole' til borgere, der skal lære at klare sig selv

Kommunen opretter det første forebyggelses- og rehabiliteringscenter af sin slags. Kursister på både dag- og døgnpladser får undervisning, motion og mental sundhed på skemaet.
12. SEP 2019 9.05

AALBORG: Et nyt forebyggelses- og rehabiliteringscenter i Aalborg Kommune skal hjælpe mennesker til at blive mere selvhjulpne i hverdagen og dermed fri af kommunens hjælp. Centret i Ulsted er den første af sin slags og placeret på et tidligere plejehjem med seks døgnpladser og tyve dagpladser.

Her kan mennesker få intensiv træning i dagligdagens huslige gøremål, så de slipper for at få besøg af hjemmeplejen. På døgnpladserne bor kursister fra mandag til fredag, på dagpladserne bor kursisterne hjemme, men kommer på centret to dage om ugen.

Tilbuddet er gratis, og det er kontaktcentret i kommunen, der visiterer til døgnophold, mens centret selv visiterer til dagophold. Centret er udviklet i samarbejde med Ulsted by, dvs. centerråd, samråd, borgerforening og idrætsforening.

Forebyggelses-højskole
Selv oplyser kommunen, at centret kommer til at minde om en højskole med et skema fyldt med undervisning i fx forebyggelse af fald, fysisk aktivitet som yoga eller udendørstræning og mental sundhed, og også derfor bliver brugerne kaldt kursister på Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted.

- Vores center i Ulsted bliver en helt ny type tilbud. Dels til mennesker, som får hjemmepleje, men hellere vil være helt fri for - eller mindre afhængige af vores hjælp.

- Og dels til mennesker, som vi kan se, snart får behov for vores hjælp, hvis vi ikke gør noget, forklarer rådmand Jørgen Hein (R).

Aalborg Kommunes videnscenter for faldforebyggelse kommer også til at holde til i centret.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev