København trækker byernes klimatopmøde ud i bylivet
Klimamarchen i 2018 i København.
Foto: Simon Skipper, Gonzales Photo, Ritzau Scanpix

København trækker byernes klimatopmøde ud i bylivet

90 events på international klimafestival 'Live Like Tomorrow', når C40 World Mayors Summit 2019 rykker til byen.

KØBENHAVN: Over 90 events og aktiviteter i klimaets navn løber af stablen, når København fra 9.-12. oktober under C40 World Mayors Summit sætter spot på, hvordan man kan leve mere bæredygtigt og klimavenligt i hverdagen. Med en værtsbyfestival under navnet 'Live Like Tomorrow' har København med støtte fra Realdania arrangeret et festivalprogram med det formål at trække klimatopmødet ud i byen og inddrage alle interesserede i klimadebatten, oplyser Økonomiforvaltningen i København.

Programmet byder på alt fra klimavenlig mad i Rådhushaven til en fix-it-station for gammelt tøj på Regnbuepladsen. Borgmestre fra hele verden vil bl.a. deltage i et co-cooking-arrangement, hvor de skal kokkerere klimavenligt, og på festivalens anden dag indtager 200 unge Rådhuset til et Youth Summit, hvor de diskuterer 'Live Like Tomorrow'-løsninger. En række af deltagerne præsenterer deres tanker og ideer for borgmestrene ved C40 World Mayors Summit næste dag.

Live Like Tomorrow-klimafestivalen fortsætter ind i Kulturnatten med bl.a. udstilling i Rådhushallen, ligesom der på programmet også vil være klimamarch, tøjbytte og GreenKayak, der slår et slag for indsamling af plastic i havnen med borgmestre fra hele verden ombord.

De mange events og aktiviteter finder primært sted i byrummet omkring Københavns Rådhus - i BLOX, ved havnen, på Regnbuepladsen, på Rådhuset og i Rådhushaven. Se det fulde festivalprogram.

Mere end 1.000 delegerede fra bl.a. Paris, Tokyo, Los Angeles og Singapore deltager i C40-klimatopmødet. I en række master classes, talks og workshops skal de inspirere hinanden til at accelerere byernes klimaindsats endnu mere.

Alle danske borgmestre er også inviteret, herunder de 20 kommuner, som er udvalgt til det danske klimaprojekt DK2020, der har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens målsætning om en global temperaturstigning så tæt på 1,5°C som muligt. Det skal bl.a. ske med afsæt i C40's Deadline2020-rapport, der er en global vejledning i, hvordan de 94 C40-byer kan udvikle klimaplaner, som kan sætte turbo på reduktionen af drivhusgasser.

Alt fra organisationer, NGO'er, iværksættere, virksomheder inden for fødevarer, energi, mode, byggeri m.m. deltager med events. Det ventes, at mere end 10.000 københavnere deltager i Live Like Tomorrow-programmet - herunder 200 unge til Youth Summit på Københavns Rådhus. 

Klimamarchen fredag 11. oktober fra kl. 16-18 er også del af Live Like Tomorrow - en march, der sidste år tiltrak 40.000 aktivister. Anledningen for Klimamarchen er i år C40-topmødet, og temaet er klimaforandringer i byer.

Københavns Kommune har afsat 1.075.000 kr. og Realdania 1.000.000 kr. til Live Like Tomorrow.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev