
Kommunerne skal i fremtiden kunne give tilladelse til vindmøller på land, der er højere end de 150 meter, der er tilladt i dag. Det fremgår af en tilføjelse til energiaftalen fra 29. juni sidste år.
I den var der en højdebegrænsning sat på 150 meter, men nu kan kommunerne i fremtiden planlægge for vindmøller, der er højere end 150 meter, oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative, Alternativet og Liberal Alliance, der åbner for tilladelser til de højere vindmøller.
- Selv om vi nu åbner mulighed for større vindmøller på land, er det vigtigt for mig at understrege, at kommunerne fortsat skal tage hensyn til både naboer, landskab og natur. Ligesom de lokale beboere altid skal høres, inden konkrete planer bliver vedtaget. Vi ændrer heller ikke på hverken afstandskravet til naboer, støjkravene eller naturbeskyttelseslovens regler, siger Simon Kollerup.
Allerede da energiaftalen blev vedtaget sidste år, var det på bordet, at højdebegrænsningen skulle fjernes. Vindmølleselskabet Vestas sælger allerede møller med en højde på både 180 meter og 241 meter. Det blev også aftalt sidste år, at der skal være færre landvindmøller til fordel for vindproduktion på havet. Konkret skal antallet af landvindmøller reduceres fra de nuværende 4300 til 1850 i 2030.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.