Teenager blev skudt på daginstitution for børn og unge

Skyderiet i sidste uge, hvor en teenager blev ramt i brystet, fandt sted på en kommunal døgninstitution for børn og unge i København, skriver Radio24syv.
10. SEP 2019 6.03

KØBENHAVN: 'Formentlig et opgør mellem to unge mennesker, som kender hinanden'. Sådan beskrev Københavns Politi skyderiet torsdag aften i sidste uge, hvor en teenager blev ramt af skud i brystet. Det skete ifølge politiet indenfor i en ejendom og blev ikke vurderet til at være banderelateret.

Da en 17-årig ung mand dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, fremgik det af sigtelsen, at episoden fandt sted på adressen Fensmarksgade 65 på Nørrebro i København.

Adressen huser Den Flyvende Hollænder, der er et døgnbehandlingstilbud for børn og unge, som begår alvorlig personfarlig kriminalitet. Flere anonyme kilder bekræfter over for Radio24syv, at det var her skyderiet fandt sted.

Københavns Kommune ønsker ikke at udtale sig om sagen og henviser til, at sagen efterforskes af politiet samt, at grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og at både offeret og den sigtede er beskyttet af et navneforbud.

Om de unge på institutionen kan man på Københavns Kommunes egen hjemmeside læse følgende: 'De slås desuden ofte med problemer, der udspringer fra et omsorgssvigtende opvækstmiljø. Målet med behandlingen er at bygge bro til det omgivende samfund og bedst muligt integrere de unge i en så normal tilværelse som muligt'.

Konservativ bekymring
Hos Det Konservative Folkeparti vækker oplysningerne bekymring hos Line Ervolder, der er medlem Socialudvalget.

- Såfremt det er tilfælde, at der har været en skudepisode på en institution, må vi se på, om vi har det rigtige personale og de rigtige normeringer, siger Line Ervolder. Hun understreger, at hun udtaler sig generelt og ikke om den konkrete episode.

Den 17-årige, der er af anden etnisk oprindelse, blev anholdt tre timer efter skyderiet. Han er sigtet for forsøg på manddrab og for at have været i besiddelse af en skarpladt pistol. Under grundlovsforhøret ønskede han ikke at afgive forklaring i retten, men vedstod den forklaring, han tidligere havde afgivet til politiet.

Han blev varetægtsfængslet i surrogat i 24 dage på grund af sin unge alder. Dommeren mente, at der var bestyrket mistanke om overtrædelse af våbenloven, men fandt ikke at der var begrundet mistanke om drabsforsøg.

Offeret er uden for livsfare.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt