Borgmesterkritik sender VUC Syd tilbage i egne lokaler

KORT NYT8. SEP 2019 9.07

TØNDER: Sønderjyske borgmestres opråb i VUC Syd-sagen ser nu ud til at være blevet hørt. Borgmestrene i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa har i et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kritiseret beslutningen om at lade skolens undervisning i Tønder foregå i lokaler hos andre uddannelsesinstitutioner. På baggrund af blandt andet den kritik har VUC Syds midlertidige styre nu besluttet, at en række elever igen flytter i egne lokaler i Tønder, oplyser JydskeVestkysten.

- Vi er bevidste om, at den tomme bygning signalerer fravær af VUC Syd i Tønder. Det har ikke været hensigten, men konsekvensen. Derfor har styret besluttet at flytte AVU-undervisningen tilbage i bygningen fra næste mandag, den 16. september, siger formand for det midlertidige styre Laust Joen Jakobsen. Fredag var der glæde på borgmesterkontoret over styrets udmelding.

- Det imødekommer en del af vores bekymringer. Nu gælder det om at få aktiviteterne tilbage på sporet, siger Tønder-borgmester Henrik Frandsen (V) til JydskeVestkysten. Han glæder sig over styrets oplæg til en intensiveret dialog. Den skal ifølge borgmesteren i særdeleshed dreje sig om at finde en løsning på at skabe et mere attraktivt tilbud til HF enkeltfag.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev