Gladsaxe strammer op om flyture - Hvidovre vil ikke afskrive dem

Mere bæredygtige transportvalg til kommunale studieture kommer på dagsordenen i endnu to kommuner.
5. SEP 2019 12.00

GLADSAXE: Gladsaxe Kommune følger nu blandt andre Lejre Kommune, der har strammet op om brugen af fly til kommunale studie- og konferencerejser. 

I en politik for transport til kommunale møder, konferencer og studieture har byrådet vedtaget retningslinjer, så man skal vurdere, om rejsen er nødvendig, og at der kun skal benyttes fly og hurtigfærge til indenrigsrejser, hvis særlige hensyn begrunder det, beskriver Gladsaxebladet.

Desuden skal bæredygtig transport indgå i valget af kommunale studieture, og der skal være faglige årsager til valg af destination, der forudsætter rejse med fly. I 2018 blev der indkøbt 285 enkeltrejser hos kommunens rejsebureau til ansatte og medlemmer af byrådet, hvoraf 80 var med fly. Resten var primært togrejser. Forslaget endte med at blive vedtaget med 22 stemmer mod tre, hvor K og DF stemte imod.

I Hvidovre var et CO2-reducerende forslag i modsætning til i Gladsaxe formuleret som et forbud mod flyrejser, og det forslag fik en anden skæbne. SF og EL fik afvist et forslag om stop for flyvning til KL-møderne i Aalborg.

- Miljøet er en vigtig dagsorden, men vi vil gerne kigge på hele forsyningssektoren, der står for størstedelen af den CO2-udledning vi har. Hvis vi skal gøre noget, der batter, så er det der, vi skal arbejde. Og der sidder vi selv med omkring bordet flere af stederne, sagde Kenneth F. Christensen (S) ifølge Hvidovre Avis.

- Der er forskel på at tænke idealistisk og tænke konkret. Det her forslag er en detaljering, der nærmest bliver lidt religiøst. Det kan vi ikke være med på, men vi vil gerne være med til at arbejde langsigtet på de store spørgsmål, som drukner i sådan en debat, som den her, sagde Arne Bech (Hvidovrelisten).

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev