Hillerød skærer ned på pædagogiske tilsyn

Stigende børnetal betyder travlhed med andre opgaver i forvaltningen.
5. SEP 2019 8.58

HILLERØD: Blandt 11 nordsjællandske kommuner bliver der fremover ni, som gennemfører pædagogiske tilsyn hvert andet år, efter at Hillerød Kommune har besluttet sig for at skære ned på tilsynene. 

Det fremgår af sagsakterne fra byrådet, at Hillerøds nærmeste nabokommuner, Allerød, Egedal, Halsnæs, Helsingør, Hørsholm, Rudersdal, Furesø og Gribskov, sørger for tilsyn i institutionerne hvert andet år - og nu også Hillerød. Derimod har Frederikssund og Fredensborg tilsyn hvert år.

Initiativet til at drosle ned for tilsynene kom fra direktionen på baggrund af stigende børnetal og deraf følgende ekstra opgaver i forvaltningen med blandt andet kapacitetsstyring, kapacitetsudvidelser og nybyggeri.

Dagtilbudsloven beskriver ikke hvordan tilsynet skal tilrettelægges, men i Hillerød gennemføres der både uanmeldt og anmeldt tilsyn i alle kommunale, selvejende og private daginstitutioner og de kommunale og private dagplejer. De pædagogiske tilsyn indeholder direkte observationer af børns interaktioner med andre børn og voksne.