Ekskluderet V-byrådsmedlem er stadig ude. Flertal afviste anke
Foto: Billund Kommune

Ekskluderet V-byrådsmedlem er stadig ude. Flertal afviste anke

Lars Hansen er fortsat løsgænger i Billund Byråd. En ekstraordinær generalforsamling i Venstres kommuneorganisation fastholdt eksklusion.
5. SEP 2019 9.10

BILLUND: En eksklusionssag i Venstre i Billund Byråd er afgjort endeligt på en ekstraordinær generalforsamling i partiets kommuneorganisation. Byrådsmedlem Lars Hansen, der blev ekskluderet af bestyrelsen i juni, fik sin anke af beslutningen afvist med de nødvendige to tredjedeles flertal, skriver lokale medier.

Eksklusionen er begrundet i, at Lars Hansen flere gange har stemt imod sit parti i byrådssalen, senest stemte han imod tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i Billund Kommune, men en enig bestyrelse har betonet, at det ikke kun var den ene sag, der var problemet. Lars Hansen afviste i første omgang en opfordring til at gå frivilligt, og da han så blev ekskluderet, ankede han afgørelsen til generalforsamlingen.

Det så derfor i første omgang ud til, at striden mellem Lars Hansen og hans tidligere parti kunne trække i langdrag til næste forår, men bestyrelsen forkortede processen ved at indkalde til ekstraordinær generalforsamling med eksklusionssagen som eneste punkt på dagsordenen.

Ved afstemningen stemte 83 af 122 fremmødte for at opretholde eksklusionen, én stemme mere end det nødvendige antal, men altså stadig mere end to tredjedeles flertal. Hovedpersonen selv udlægger det dog overfor JydskeVestkysten som en 'meget tæt' afgørelse og overfor DR Trekanten som en beslutning taget af 'et splittet Venstre'.

Lars Hansen har nu yderligere den mulighed at anke eksklusionen til Venstres regionsbestyrelse, men det gør han næppe, siger han til lokale medier. Han har siden juni været løsgænger i Billund Byråd.