Beredskab Øst har udviklet ny håndtering af elbil-brande

KORT NYT29. AUG 2019 7.14

Med inspiration fra udlandet har Beredskab Øst udviklet den første brandslukningscontainer til håndtering af brande i elbiler i Danmark og i hele Norden. Indsættelsen af den nye specielle container sker med baggrund i det forventede fremtidige salg af el-biler, som ifølge Klimarådet forventes at stige markant de kommende år, skriver TV2 Lorry.

- Jeg har i forbindelse med mit masterstudie på DTU fået interesse for dette område, hvor udviklingen sker meget hurtigt, og hvor vi i beredskabsenhederne vil stå overfor en række problemstillinger, som vi bør planlægge for. Jeg er glad for, at vi nu har et bud på, hvordan vi kan håndtere også denne type hændelser, siger beredskabsinspektør Nikolaj Lund Marquart fra Beredskab Øst.

Brande i el-biler, hvor batteriet er antændt, er nemlig på nogle områder mere udfordrende end almindelige bilbrande. Uanset hvor i landet eller den sydlige del af Sverige en brand i el-biler måtte forekomme, vil containeren kunne forbedre opgaveløsningen, selvom køretiden er et par timer. Helt konkret vil man via et elektrisk spil på containeren trække den brændende elbil ombord, hvor et dyssesystem vil håndtere branden i den lukkede container ved hjælp af egen pumpe og recirkulering af vandet.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev