Professors vurdering kan bremse rygeforbud i Esbjerg
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix

Professors vurdering kan bremse rygeforbud i Esbjerg

Et forslag om totalt rygeforbud i arbejdstiden i Esbjerg Kommune er bragt i tvivl, efter at juraprofessor har vurderet, at det vil være et indgreb i den personlige frihed.

ESBJERG: En kommune kan ikke forbyde sine ansatte at ryge i fritiden - det holder ikke i retten, slog juraprofessor Ole Hasselbach fra Aarhus Universitet fast i dknyt i sidste uge, og den melding skaber nu usikkerhed om en planlagt stramning af rygereglerne i Esbjerg Kommune.

Her er et forslag om totalt rygeforbud i arbejdstiden på vej, men ifølge De Konservative i Esbjerg er det en diskussion, som ikke giver mening.

- Jeg synes simpelthen ikke, der er grund til at arbejde videre med et forbud, der ikke ser ud til at være i overensstemmelse med loven, siger byrådsmedlem May-Britt Andrea Andersen (K) til TV Syd.

Borgmester: Vi skal selvfølgelig overholde loven
Hun henviser direkte til vurderingen fra Ole Hasselbalch, der ikke mener, kommunerne kan forbyde medarbejderne at ryge, når de holder en pause, som de selv betaler for. 

I 2015 blev der vedtaget nye rygeregler i Esbjerg Kommune. Nu skulle rygepauserne finde sted i pauser, som medarbejderne selv betaler for og efter aftale med nærmeste leder. Derudover måtte rygningen heller ikke foregå på kommunens matrikler.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) forklarer, at forslaget om et totalt rygeforbud i arbejdstiden er et forsøg på at sikre en røgfri fremtid i Esbjerg Kommune. 

- Jeg siger ikke konkret, at jeg synes, at et totalt forbud er den løsning, vi skal komme med. Det er det, vi har bedt medarbejderne forholde sig til, og vi skal selvfølgelig ikke indføre noget i Esbjerg Kommune, der er ulovligt, siger Jesper Frost Rasmussen til TV Syd.

MG

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev