Regioner vidensdeler sundheds­beredskab på Folkemødet
Den mobile behandlingsplads er i funktion under Folkemødet.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Regioner vidensdeler sundheds­beredskab på Folkemødet

Syddanmark deltager med tre ambulancer for at lære.

BORNHOLM: Region Syddanmarks ambulanceselskab Ambulance Syd deltager i år med tre ambulancer i sundhedsberedskabet på Folkemødet, som ellers hører under Akutberedskabet i Region Hovedstaden. Formålet er at dele Akutberedskabets store erfaring med sundhedsberedskaber til store begivenheder som Folkemødet.

De to regioners regionsrådsformænd, Hovedstadens Sophie Hæstorp Andersen (S) og Syddanmarks Stephanie Lose (V), betoner begge værdien af samarbejde mellem regionerne. I Folkemødets sundhedsberedskab kommer det konkret til udtryk ved at ambulancernes mandskaber alle består af en paramediciner fra hver region.

Ambulancemandskabet på Folkemødet har foruden behandling af deltagere også deltaget i øvelser og træning ved den mobile behandlingsplads, et rullende minihospital der kan sættes ind ved store hændelser.

Det styrkede tværregionale samarbejde om Folkemødet kommer efter to år, hvor der har været fokus på samarbejdet med Beredskabsstyrelsen og den mobile behandlingsplads.

- I år fokuserer vi på at styrke det i forvejen tætte tværregionale samarbejde på beredskabsområdet. Vidensdeling og erfaringsudveksling gør os begge stærkere og det er kun til gavn for borgerne. Det er en fornøjelse at opleve, hvor professionelt og gnidningsfrit samarbejdet fungerer her under Folkemødet og vi kan ikke mærke, at mandskabet kommer fra forskellige regioner, siger lægefaglig chef Peter Berlac fra Akutberedskabet i Region Hovedstaden.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev