Flere unge skal være med til at sætte kunsten højt på dagsordenen til Kulturmødet Mors. Takket være en donation fra Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond er det nu muligt at åbne dørene til et kreativt talentmiljø på Kulturmødet. Donationerne betyder blandt andet, at Kulturmødet får en helt ny camp med overnatning for talenter og unge kunstnere.
- Danmark summer af stærke unge meningsdannere, iværksættere, kunstnere og kreative ildsjæle, der aktivt bruger kunst og kultur til at tage stilling til verden. Vi har næste generation højt på dagsordenen. Derfor vil vi stille os i spidsen for at styrke ungdommens stemme i den nationale kulturdebat og bringe unge talenter helt frem i rampelyset. Støtten fra Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond gør dette muligt, siger Trine Bang, direktør for Kulturmødet Mors.
Talent, fællesskab og inspiration
I 2019 kommer flere end 200 kunstnere, kreative talenter og studerende fra hele landet til at overnatte på Kulturmødets nye camp med bæredygtige telte og fællesspisning morgen, middag og aften.
Når Kulturmødet slår dørene op for de 200 overnattende gæster er det med et omfattende program med KunstLab, master classes og workshops. Her kan de møde etablerede kunstnere, fordybe sig i den kreative proces, inspirere hinanden på tværs af kunstarter, udvikle programelementer til Kulturmødet og få praktisk viden om livet som skabende og udøvende kunstner. Og så deltage i Kulturmødets mere end 450 arrangementer.
I 2019 kommer de 200 unge talenter blandt andet fra Designskolen Kolding, Engelsholm Højskole, Brønderslev Forfatterskole og Aalborg Universitet. På sigt er det ambitionen, at op mod 400 unge kunstnere og talenter skal overnatte på Kulturmødet.
- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mødet mellem de kreative talenter og det etablerede kulturliv samlet set vil styrke Kulturmødet som platform for kulturdebatten i Danmark. Med det styrkede fokus håber vi at kunne give næste generation af kunstnere, meningsdannere og kulturskabere mod, tro på sig selv og luft under vingerne, udtaler Direktør Trine Bang.
Kulturmødet på Mors finder sted 22.-24. august 2019 og byder på tre dage med samtaler og oplevelser. Temaet 'næste generation' er ét ud af syv temaspor, der alle tager udgangspunkt i kunst og kultur.
MG
Fakta om Kulturmødet Mors
- Kulturmødet arrangeres af den selvejende institution Kulturmødet og realiseres i samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland
- Både Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond har i en tre-årig periode hver støttet Kulturmødet med 1,1 mio. kr. Heraf er ca. en tredjedel øremærket til udvikling af camp for unge talenter
- Kulturmødet Mors er Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur.
- Kulturmødet Mors sætter scenen for vidensdeling, erfaringsudveksling og inspiration på tværs af brancher og skaber oplevelser, der gør kunsten nærværende for borgere i alle aldre
- Kulturmødet Mors engagerer kulturlivets aktører, politikere, fonde, erhverv og mediefolk
- Kulturmødet Mors støttes af Kulturministeriet samt en række fonde og sponsorer
- Kulturmødet Mors afholdes i 2019 for syvende gang
- I 2018 deltog ca. 24.000 i Kulturmødet Mors
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.