John Dyrby afviser bredere politisk samarbejde i Slagelse

Oppositionen har droppet retssag, men ny konstituering er ikke i sigte.
3. MAJ 2019 6.12

SLAGELSE: Stenene er ryddet af vejen, mener højrefløjen i Slagelse Byråd. Partierne kan dog skyde en hvid pil efter et bredere politisk samarbejde, slår borgmester fast.
 
Det konstruktive samarbejde byrådets partier imellem - eller mangel på samme - går langtfra gelinde. På byrådets møde mandag blev der endnu engang gået til makronerne, da tilhørere efter to timer røg uden for døren, og de lukkede punkter skulle debatteres.

Hvad der blev sagt og gjort netop der, får nu borgmester John Dyrby Paulsen (S) til at trække en streg i sandet, skriver Sjællandske.

- Jeg synes ikke, der er noget grundlag for et bredere samarbejde. Og slet ikke en ny konstituering. De har en forunderlig opførsel og finder hele tiden problemer med proces og så videre, siger borgmesteren, der ellers havde indbudt partierne til møde om muligheden for et bredere politisk samarbejde a la det, man så i starten af 2018. Altså før samarbejdsaftalen indgået i december 2017 blev revet itu tre måneder efter - og oppositionen mistede en række udvalgsformandsposter.

Aflyst møde
Et møde, der skulle have foregået i den kommende weekend, er nu aflyst med førnævnte begrundelse, hvilket vækker ærgrelse.

- Jeg synes, at det er ærgerligt på byrådets og ikke mindst kommunens vegne. Det havde klædt byrådet med et bredere samarbejde og et bedre politisk klima, siger Dansk Folkepartis Ann Sibbern.

I april i år droppede oppositionen den retssag, der ellers var anlagt mod byrådsflertallet for den udrensende omkonstituering, der i foråret 2018 kostede oppositionen alle dens udvalgsformandsposter.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt