
31 kommuner søgte, og nu kan seks byer realisere nogle af deres ambitioner. Det er Realdania, der med projektet Hovedbyer på forkant, som sætter hovedbyernes bymidte i fokus, har afsat i alt 73 mio. kr. til blandt andet at imødekomme de udfordringer, som en skiftende demografi giver.
Hovedbyerne er defineret af kommunerne som værende dem, der kan trække udviklingen. Og langt størstedelen af de 31 ansøgerkommuner har søgt om støtte til byrumsprojekter, oplyser Realdania.
De kan eksempelvis være med til at forbinde forskellige bydele, og bevillingerne skal være med til at forbedre bymidtens strategi, da den rolle ændrer sig med vores vaner.
Folkepark skal være permanent
Odder er en af de kommuner, som har fået støtte her i anden omgang af runden. Kommunen har fået 7,5 mio. kr. til at udvikle Folkeparken, som sidste år blev gennemført som forsøg.
- Vi er meget glade og stolte over, at Realdania har valgt at støtte udviklingen af Odder bymidte, så vi kan sikre, at vi har en attraktiv by med et levende handels- og kulturliv. Samarbejdet med Realdania betyder, at vi har en stærk sparringspartner med blik for nationale og internationale tendenser og løsninger, siger kommunaldirektør i Odder Henning Haahr.
Nu skal forholdene undersøges, inden en lokalplan skal vedtages, og fonde til den resterende finansiering søges.
ibs
Dette er anden og sidste runde af projektet. I anden runde gives et samlet støttebeløb på 38,5 mio. kr.:
- Assens. Støttebeløb: 10 mio. kr. Projekt: Byrum, der binder hovedgade og havn sammen
- Frederiksværk. Støttebeløb: 6,3 mio. kr. Projekt: Byrum mellem hovedgade og Gjethuset samt Arresø kanal
- Løgstør. Støttebeløb: 2 mio. kr. Projekt: Passage mellem bymidten og havnen
- Næstved. Støttebeløb: 3,5 mio. kr. Projekt: Byrum i den nordlige bymidte
- Odder. Støttebeløb: 7,5 mio. kr. Projekt: Forbindelse mellem centralt supermarked og handelsgade
- Aabenraa. Støttebeløb: 9,1 mio. kr. Projekt: Byrum på tværs af bymidte og ved et nyt sundhedshus
Kilde: Realdania.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.