
Op til de landsdækkende demonstrationer imod dårlige forhold i vuggestuer og børnehaver sidste weekend, havde forældre i en lang række institutioner hængt plakater op med opfordring til at deltage i demonstrationerne. Det blev blandt andet gjort i Sorø, og til nogle af forældrenes store undren blev de på kommunaldirektør Søren Kjærs opfordring taget ned igen. Det sidste bliver nu en sag for indenrigsministeren.
Søren Kjær begrundede de fjernede opslag med et hensyn til personalets arbejdsmiljø:
- Der har været en debat omkring normeringerne i daginstitutionerne i Sorø Kommune det seneste halve år, så det er et politisk budskab, når der står 'stop nedskæringerne'. Og det er en debat, hvor pædagogerne meget kan komme til at føle sig klemt, fordi det ikke er dem, men politikerne, som har truffet de beslutninger, der er omkring normeringen, siger direktøren til TV2 Øst.
Det var altså begrundelsen for at tage dem ned, og kommunale ledere er i deres gode ret til at gøre det, vurderer en jurist på området.
Må både sættes op og tages ned
Jurist hos Bupl Ulla Nielsen mener hverken, at der juridisk set er noget til hinder for, at forældre hænger opfordringerne op, eller at kommunerne fjerner opslagene. Men det kan dog modvirke formålet.
- Det undrer mig, at nogle kommuner stiller opslagstavler til rådighed for forældrene med den ene hånd for at censurere tavlerne med den anden. Det modarbejder jo totalt formålet med en forældreopslagstavle, nemlig kommunikation og dialog, siger hun til avisen.dk.
Nedtagningen i Sorø fik den lokale folketingspolitiker Eva Flyvholm (EL) til at spørge indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) om, om det var i overensstemmelse med regler og praksisser omkring ytringsfriheden, at kommunaldirektøren beordrede plakaterne taget ned. Det har ministeren nu 30 dage til at svare på.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.