Køerne på vejene bliver stadig værre – og dyrere. Det bekræfter Vejdirektoratets nye trængselsanalyse. Uden handling stiger prisen fra 20 til 32 mia. kr. hvert år, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport. Han vil have en samlet plan, ny teknologi og kommunerne mere på banen. Det skriver erhvervsmediet DI Business.
- I 2018 opgjorde vi prisen til 20 mia. kr. om året. Hvis ikke vi gør noget, så vil trængslen stige og det samme gør omkostningen. Vi anslår, at omkostningen ved at holde i kø og spilde tiden vil stige op mod 32 mia. kr. hvert eneste år, siger Michael Svane.
Han peger på, at trængslen i trafikken koster virksomhederne og deres medarbejdere stadig mere tid og stadig flere penge. Vejdirektoratets nye opgørelse ’Trængsel på vejene’ bekræfter beregningerne fra Dansk Industri (DI).
- Vi er glade for, at Vejdirektoratet så klart bekræfter vores beregninger. Analysen underbygger, hvad vores medlemmer har fortalt os de seneste mange år: at trængslen har været stigende og fortsat stiger, siger Michael Svane.
Investeringsplan til 70 mia. kr.
DI har fremlagt et bud på en ambitiøs investeringsplan på 70 mia. kroner frem mod 2030. Det, der mangler, er en politisk aftale, der bakkes op af et stort flertal i Folketinget.
- Vi har brug for en fortsat udbygning af vejnettet og især motorvejsnettet. Vi skal styrke det samlede transportsystem, og derfor skal vi også satse på den kollektive trafik, cykling og ny teknologi, hvor det giver mening, siger Michael Svane.
Han vil have kommunerne på banen i forhold til at få løst trængslen omkring de største byer, der i stigende grad lider under manglende fremkommelighed.
- Vi har brug for ikke kun en indsats fra statens side, men også fra kommunal side. Det påfører virksomhederne, medarbejderne og alle, der har brug for at færdes i trafikken, store og voksende gener, når trængslen er så voldsom, siger Michael Svane, til magasinet.
Læs hele artiklen her
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.