Ombudsmanden slår fast: Klar fejlvurdering at tilbageholde mail
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Ombudsmanden slår fast: Klar fejlvurdering at tilbageholde mail

Udlændingestyrelsen og Udlændinge- og Integrationsministeriet får kritik fra ombudsmanden, der fastslår, at det var forkert at tilbageholde en omstridt mail.

FOLKETINGET: Ombudsmanden slår nu fast, at det var en 'klar fejlvurdering', da en omstridt mail sendt fra daværende direktør i Udlændingestyrelsen, Henrik Grunnet, blev tilbageholdt.

Det er via dagbladet Information, at mailen overhovedet er kommet frem i offentligheden. Ombudsmanden udtaler, at det er 'bekymrende', at styrelsen ikke fra starten sendte alle relevante akter i forbindelse med en sag om ministerens ulovlige instruks om adskillelse af asylpar, da han skulle undersøge lovligheden i beslutningen.

Mailen blev opdaget tilfældigt, da en medarbejder ryddede op på sin computer og indgår i den såkaldte barnebrudssag, hvor integrationsminister Inger Støjberg (V) krævede asylpar adskilt, og som siden har været diskuteret vidt, og som - måske - værende i strid med FN's Børnekonvention.

Den blev sendt til Udlændingestyrelsen med en instruks om at adskille asylpar, som Støjberg siden har fået kritik for, og som Ombudsmanden har fastslået var ulovlig. Det er i forbindelse med denne afgørelse, at ombudsmanden ikke har fået den omdiskuterede mail, og som Udlændingestyrelsen- og Ministeriet nu kritiseres for at tilbageholde.

'Jeg finder, at forløbet må give Udlændingestyrelsen og Udlændinge- og Integrationsministeriet anledning til overvejelser med sigte på at
undgå tilsvarende fejl fremover', lyder det blandt andet i ombudsmandens afgørelse.

Herudover finder han ikke, at mailen giver anledning til at foretage sig mere end hans tidligere afgørelse af 23. marts 2017, lyder det.

 

Læs mere hos Folketingets Ombudsmand.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt