Ammitzbøll-Bille lover månedlig status for håndtering af aktindsigt
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Ammitzbøll-Bille lover månedlig status for håndtering af aktindsigt

Økonomi- og Indenrigsministeriet vil fremover hver måned offentliggøre data om ministeriets arbejde med aktindsigt.

Økonomi- og Indenrigsministeriet vil fremover offentliggøre en status for ministeriets håndtering af aktindsigtsanmodninger hver måned, har økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) besluttet. De første tal er offentliggjort tirsdag og omfatter dels en status for februar 2019, dels en samlet oversigt gældende fra V-LA-K-regeringens og Simon Emil Ammitzbøll-Billes tiltrædelse den 28. november 2016 og frem til nu. 

- Jeg går varmt ind for åbenhed i den offentlige sektor. Som offentlig myndighed skal man kunne tåle at blive set efter i kortene. Det er helt centralt for et velfungerende demokrati, siger ministeren i en kommentar

- Det skal også afspejles i mit ministeriums arbejde med aktindsigt. Sager om aktindsigt skal behandles hurtigt, imødekommende og med fokus på meroffentlighed. Nu lægger vi så tal om ministeriets arbejde med aktindsigt åbent frem. Så kan offentligheden følge med, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Tallene vil blive offentliggjort den første tirsdag i hver måned og omfatter antallet af afgørelser om aktindsigter efter offentlighedsloven, den gennemsnitlige sagsbehandlingstid og imødekommelsesprocenten.

Ifølge opgørelsen fra ministerens tiltrædelse og til nu har ministeriet truffet 265 afgørelser om aktindsigt med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 9,5 arbejdsdage og en imødekommelsesprocent på 66 pct. (fulde imødekommelser). Heraf er der i februar i år alene truffet otte afgørelser med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 6,4 arbejdsdag. Der er ikke oplyst nogen imødekommelsesprocent.

 

Se opgørelsen på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside. Fremtidige offentliggørelser af månedstal vil blive varslet på ministeriets Twitter-profil.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt